Het definitieve cross-seizoen van Wout van Aert! Een intense jaarwisseling, geen uitsluitsel over WK-deelname

Er werd al een hoop geschreven over het programma in het veld van Wout van Aert, maar de wielerfans kunnen eindelijk hun agenda erbij pakken.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Op 4 december begint Van Aert in de Superprestigemanche van Boom. Vooral de periode rond de jaarwisseling wordt druk voor de drievoudig-wereldkampioen. Van 26 december tot 5 januari rijdt hij liefst zeven crossen. Maar vooral het Belgisch kampioenschap van 9 januari is een belangrijk doel voor de alleskunner. Over het WK in Fayetteville is nog geen beslissing genomen.

Van Aert en de ploeg zijn niet over één nacht ijs gegaan met de samenstelling. Sportief directeur Merijn Zeeman: "We hebben de laatste weken flink gepuzzeld aan het cross- en wegprogramma van Wout. Wout heeft eerst een goede vakantie gehad en heeft veel gerust en kunnen ontspannen. Zoals iedereen weet, is Wout zeer gepassioneerd voor de cross en geniet hij enorm van de sport."

"Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de wedstrijden meer geclusterd te rijden, waarbij hij in staat is om een hoog niveau te halen in de cross, maar waarbij hij ook perioden kan werken aan de voorbereiding van zijn wegseizoen", gaat Zeeman verder. "Het Belgisch kampioenschap is een belangrijk doel voor Wout. Of hij het WK gaat rijden, laten we nog in het midden en deelname gaan we na het BK beslissen."

Volgens Head of Performance Mathieu Heijboer moet het cross-programma van Van Aert ook in een breder plaatje gezien worden. "Het speelt een rol in dienst van het wegseizoen, maar daarnaast is het voor Wout in de eerste plaats belangrijk dat hij een paar goede crossen rijdt en voor de overwinning mee kan doen. De hoeveelheid crossen is, buiten de drukke periode in december en januari, nog relatief klein met als doel om daarnaast ook goede trainingen af te kunnen werken in functie van het wegseizoen."

Cyclocross
  • Cor Vos