Iserbyt denkt Van Aert wellicht te kunnen kloppen, maar vreest Van der Poel: 'Discipline waar hij het meest in uitblinkt' 

De man in vorm blikt vooruit op de rentree van De Grote Drie in het veld en heeft er wel een opvallende mening over, vol zelfvertrouwen...

van der poel iserbyt

Afgelopen weekend was Eli Iserbyt zowel op de turbocross in Merksplas als op de zandcross in Koksijde de sterkste van alle aanwezige crossers. Maar het moment dat De Grote Drie (Van der Poel, Van Aert, Pidcock) hun rentree maken in het veld nadert met rasse schreden.

Over Van Aert en Pidcock maakt de kleine Belg zich nog niet eens al te veel zorgen, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Misschien is het in het begin wel mogelijk om hen te kloppen. Dat zagen we vorig jaar toch ook in Boom en Kortrijk. Wout en Tom zullen in het begin nog niet echt super zijn, vermoed ik." Van Aert en Pidcock zullen vanaf 4 december te bewonderen zijn in de cross.

Een week later keert ook de wereldkampioen terug in zijn geliefde discipline en daar maakt Iserbyt zich meer zorgen om. "Als Mathieu van der Poel weer het veld induikt, wordt het moeilijk. Hij komt terug in de discipline die hij nog altijd het best kan en waar hij het meest in uitblinkt."

Maar Iserbyt gaat ook vooral uit van eigen kracht. Naar eigen zeggen verkeert hij in de vorm van z'n leven. "Ik heb geen nood om mij te bewijzen en ga mij niet focussen op Wout en Mathieu. Ik voel dat ik beter word, en niet slechter zoals de vorige seizoenen. Ik heb het omgekeerde gevoel als de laatste jaren."

Cyclocross
  • Cor Vos