Wout van Aert gaat voor groen: 'Maar het zou raar zijn mocht ik zeggen: Primoz, ik help jou niet'

De ambities van Team Jumbo-Visma voor 2022 worden steeds meer duidelijk. Wout van Aert gaat in de Tour de France bijvoorbeeld voor de groene trui.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

In een interview met Het Laatste Nieuws geeft Wout van Aert aan dat het zijn doel is om in 2021 de groene trui te winnen. Dat moet dan ook samengaan met de ambities van Team Jumbo-Visma om de gele trui te winnen met Primoz Roglic. Of wellicht Tom Dumoulin en/of Jonas Vingegaard. Van Aert is ervan overtuigd dat het samen kan gaan.

"Ik won vorig jaar, met Roglic erbij, toch ook twee etappes? Het is niet de helpersrol waarmee ik naar de Tour trek. In de bergen zijn we effectief sterk genoeg. Alleen leiden de omstandigheden soms tot dat werk. Ik voel me daar ook niet te goed voor. En ik zou het fantastisch vinden om met Primoz eens de Tour te kunnen winnen. Deel te mogen uitmaken van de ploeg die dat voor mekaar krijgt."

Maar waar Van Aert de voorbije Tours het puntenklassement links liet liggen, daar wil hij dit wel ervoor gaan. "Dan gaat dat ook zo gebeuren en zullen we daar een plan voor opstellen dat past binnen de algemene ploegtactiek. Dan nog betekent dat niet dat ik per definitie een losse pion ben en dat de zes anderen zich op Roglic mogen concentreren."

Nog steeds staat hij ook open om te werken voor de andere kopmannen. "Mijn punt is: als ik dan voor groen ga, verwacht ik van de ploeg dat ze me daar in steunt. En zou het ook een beetje raar zijn mocht ik zeggen: 'Primoz, ik help jou niet.'"

Nieuws
  • Cor Vos