doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Iserbyt verslaat Aerts na heerlijke tweestrijd: 'Ik ben gewoon over zijn been gereden, hopelijk heeft hij er geen last van'

Eli Iserbyt heeft de Wereldbeker van Besançon op zijn naam geschreven. Dat deed hij na een prachtige strijd met Toon Aerts.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61eeb9ea7f58f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eeb9ea7f58f img{#fig-61eeb9ea7f58f img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61eeb9ea7f58f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eeb9ea7f58f img{#fig-61eeb9ea7f58f img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61eeb9ea7f58f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eeb9ea7f58f img{#fig-61eeb9ea7f58f img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61eeb9ea7f58f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eeb9ea7f58f img{#fig-61eeb9ea7f58f img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Iserbyt
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Door het zware parkoers in Besançon werd direct duidelijk wie de sterksten waren: Toon Aerts en Eli Iserbyt. In de beginfase leek die laatste net iets sterker, maar halfweg cross lukte het ook Iserbyt om goed in zijn ritme te komen. Het beloofde wederom een mooie tweestrijd te worden tussen de twee beste veldrijders van het huidige seizoen. Achter Aerts en Iserbyt was er niemand die een bedreiging vormde. Wel viel de jonge Nederlander Pim Ronhaar op, die samen met Michael Vanthourenhout de beste van de rest bleek.

De twee vooraan gaven elkaar geen duimbreedte toe. De ene keer nam Aerts de kop, dan weer was de beurt aan Iserbyt. In de vijfde ronde trok Aerts eens door en Iserbyt zat duidelijk op de limiet, maar de renner van Baloise-Trek maakte een slippertje en gleed vervolgens onderuit op zijn billen, waarna Iserbyt zijn kans schoon zag en ook eens een flink tempo oplegde.

Desondanks kon hij Aerts niet definitief breken. Metertje voor metertje kwam Aerts dichterbij, tot hij weer een foutje maakte en enigszins uit balans raakte doordat hij tegen een paaltje reed. Uiteindelijk bleek dat de beslissing, want hoewel Iserbyt in de slotronde onnodig risico nam op een heuveltje en het daardoor nog even spannend werd, kon Iserbyt een twaalfde zege bijschrijven. De strijd om plek drie tussen Vanthourenhout en Ronhaar werd gewonnen door die laatste.

Iserbyt na afloop: "Toen Toon zijn demarrage plaatste, moest ik even plooien. Toon zag me komen na dat foutje en hinderde mij, maar ik ben gewoon over z'n been gereden, haha. Hopelijk heeft hij er geen last van. In de laatste ronde schoof ik nog naar beneden en was ik even niet zeker, maar ik had nog een mooi gaatje. Als hij mij er niet afrijdt, dan wordt hij nerveus. Toon had een goede dag, want het was echt hard tegen hard. Het was zeker propaganda voor de sport en ook het publiek was fenomenaal."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws