doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Adrie van der Poel over WK veldrijden Van Aert: 'Natuurlijk gaat hij dat rijden, ze weten bij Jumbo-Visma al wat ze in de zomer gaan doen, maar nog niet in de winter?'

De vader van ziet geen enkele reden waarom Van Aert niet aan de start van het WK zou staan en blikt vooruit op als zijn zoon het straks moet opnemen tegen de Belg. (En hij deelt ook nog een kleine sneer uit aan Eli Iserbyt en co.)
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61eaa4cd4a256 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eaa4cd4a256 img{#fig-61eaa4cd4a256 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61eaa4cd4a256 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eaa4cd4a256 img{#fig-61eaa4cd4a256 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61eaa4cd4a256 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eaa4cd4a256 img{#fig-61eaa4cd4a256 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61eaa4cd4a256 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eaa4cd4a256 img{#fig-61eaa4cd4a256 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}adrie van der poel
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Adrie van der Poel was zaterdag in Boom aanwezig om zijn 'andere zoon' David te ondersteunen in de cross en zag dus van dichtbij hoe Wout van Aert de concurrentie declasseerde bij diens rentree in het veld. Over het veldritseizoen van Van Aert hangt steeds de vraag: wel of geen WK in het Amerikaanse Fayetteville eind januari?

Volgens Van der Poel senior is hij er gewoon bij straks, laat hij weten aan het Nieuwsblad. "Wout zal zeker meedoen aan dat WK. Ze weten bij Jumbo-Visma al wat ze in de zomer gaan doen, maar nog niet in de winter? Komaan zeg, dat geloof je toch niet! Maar begrijp mij niet verkeerd. Had Wout beslist om het WK te laten varen wegens andere doelen, dan moet iedereen dat respecteren. Maar een WK veldrijden kan volgens mij geen kwaad in functie van het voorjaar."

Voor het zover is, zullen Van Aert en zoon Mathieu eerst de degens kruisen in een drukke kerstperiode, te beginnen met de cross van Dendermonde op Tweede Kerstdag. "Als het parcours opnieuw is zoals vorig jaar, dan is met Wout de winnaar al bekend. Hopelijk kan er nu minstens tachtig procent van de omloop gereden worden."

Adrie van der Poel wijst wel op een verschil tussen zijn zoon en Van Aert. "Mathieu heeft een heel andere opbouw gehad dan Wout. Ik heb het wat kunnen volgen op Strava en Wout heeft toch al een pak meer gedaan. De doelen van Matje liggen een stuk verder. Het wordt afwachten."

Iserbyt

Vader Adrie heeft ook nog wel een mening over de andere crossers, die volgen hem niet kunnen tippen aan het niveau van Wout van Aert en zijn zoon. "Logisch, toch? Wout en Mathieu rijden het hele jaar op topniveau, in grote koersen. De andere crossers rijden in de zomer alleen wat mee in kleinere wedstrijden om toch maar iets te doen. Natuurlijk is het verschil dan groot. En het zal alleen maar groter worden. Als Iserbyt en co. meer willen wedijveren, zullen in de zomer meer topkoersen moeten rijden. Niet tegen amateurs die ook nog eens moeten werken om centen te verdienen."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws