doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Vos verslaat Brand na beklijvend duel in Rucphen: 'Het was hard tegen hard'

Marianne Vos heeft de Wereldbeker van Rucphen op haar naam geschreven na een heerlijke strijd met Lucinda Brand.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61ec58abb6bc7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ec58abb6bc7 img{#fig-61ec58abb6bc7 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61ec58abb6bc7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ec58abb6bc7 img{#fig-61ec58abb6bc7 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61ec58abb6bc7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ec58abb6bc7 img{#fig-61ec58abb6bc7 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61ec58abb6bc7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ec58abb6bc7 img{#fig-61ec58abb6bc7 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Vos
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Direct in de eerste ronde was het Marianne Vos die de knuppel in het hoenderhok gooide. Het hoge tempo van de kopvrouw van Team Jumbo-Visma kon alleen worden gevolgd door wereldkampioene Lucinda Brand, terwijl ook talenten Fem van Empel en Puck Pieterse niet ver achter bleven. Na de knallende eerste ronde van Vos besloot ook Brand eens door te trekken, maar uiteindelijk gaven de beste dames elkaar weinig toe op het snelle parkoers in Brabant.

Zodoende viel het regelmatig even stil rond de finish. Uiteindelijk kwamen daardoor zes rensters bij het ingaan van de vierde ronde samen die zouden gaan strijden om de zege: Vos, Brand, Pieterse, Van Empel, Annemarie Worst en Denise Betsema. Die laatste nam direct over nadat ze terugkeerde aan de kop van de koers en bleef lang vooraan rijden in de kopgroep.

Er werden wel een aantal gaten geslagen, maar zeker Vos leek heel comfortabel in het wiel te zitten van Betsema. Vos leek over te hebben en in de voorlaatste ronde begon ze eraan. Betsema en Brand konden mee, maar voor de andere drie was het er te veel aan. Zodoende bleven er drie rensters over vooraan voor de slotronde, waar vervolgens Brand een moordend tempo oplegde. Vos maakte een klein foutje, maar bleef als een schaduw in het wiel hangen.

Uiteindelijk waren ook de zandbak en balkjes niet beslissend en draaide het uit op een sprint. Brand ging als eerste de laatste bocht door, nam een voorsprong, maar het was Vos die uiteindelijk aan het langste eind trok. Ondanks dat ze nog even uit haar klikpedaal schoot. "Het was hard tegen hard. Lucinda zette goed druk naar de laatste zandstrook en de balkjes. Ik wilde er voorbij in de laatste bocht, maar ik schoot uit mijn klikpedaal. Dat was even zoeken, maar ik bleef focussen op Lucinda."

"Het was een hele snelle race en één fouttje betekende dat je tien meters kon verliezen, waardoor het heel moeilijk zou worden. Heel mooi om te winnen, zeker in Nederland. Ondanks dat er geen publiek bij kon zijn."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws