Sven Nys: 'Dankzij afwezigheid Van der Poel is Van Aert nog dominanter'

Wout van Aert steekt er momenteel met kop en schouders bovenuit in veldritland, zeker nu wereldkampioen Mathieu van der Poel door een blessure voorlopig aan de kant staat. Volgens Nys zorgt de afwezigheid van Van der Poel er juist voor dat Van Aert nog dominanter is.

Sven Nys: 'Dankzij afwezigheid Van der Poel is Van Aert nog dominanter'

Waar Van Aert dit seizoen startte, won hij en niet zelden deed hij dat met overmacht. Dankzij een rugblessure kan Mathieu van der Poel die dominantie voorlopig niet aanvallen en dat is spijtig volgens Sven Nys. Voor de start van zijn GP Sven Nys liet de tweevoudig wereldkampioen zijn licht schijnen over de afwezigheid van Van der Poel.

Volgens de Nys zorgt de afwezigheid van Van der Poel er namelijk ook voor dat Van Aert dominanter is ten opzichte van de rest. "Wout heeft nu heel snel vrij spel", stelt Nys. "Hij kan z'n ding doen en moet ook niet twijfelen. Hij rijdt z'n eigen tempo en gaat daar ook nooit helemaal over, waardoor hij ook weinig fouten maakt"

"Ook in een cross als vandaag", blikt hij ook vooruit. "Je zou zeggen dat als het droog is, dat Pidcock hier lang in de buurt kan blijven. Maar het komt toch vanuit het zadel, vanuit die onderrug. En dan heb je met je gewicht wel voordeel."

Cyclocross
  • Cor Vos