Wout van Aert op achtervolgen aangewezen na pech in Hulst, Tom Pidcock doorbreekt zegereeks Belg

Na de incidentrijke cross van gisteren, sloeg het noodlot nu al vroeg toe bij Wout van Aert.

wout van aert

Gisteren zagen we bij de X2O Badkamers Trofee-cross van Baal al een incidentrijke koers bij de mannen, en dat was vandaag op een totaal anders parkoers niet anders bij de Wereldbekermanche in Hulst.

De vraag vooraf was of Wout van Aert op dat andere parkoers - in principe wat minder geschikt voor hem - zijn zeven achtereenvolgende winst kon boeken deze winter.

Maar nog tijdens de eerste ronde kon er al al een streep door die vraag, want de Belg van Jumbo-Visma had te kampen met kettingproblemen en moest na dat opgelost te hebben zijn weg vervolgen vanaf een 40e plek. Op het bij tijd en wijle smalle parkoers was een inhaalrace geen sinecure.

Vooraan was Lars van der Haar ondertussen goed gestart en voerde hij een groepje van zo'n zeven renners aan, met daarbij ook Tom Pidcock. Na drie rondes (van de negen) onderscheidden de lichtgewichten zich: Pidcock leidde, voor Iserbyt en Van der Haar (op een paar seconden).

De Brit bleek de sterkste in, want in de vierde ronde reed hij weg bij Iserbyt, die rondenlang bleef steken op zo'n zes à zeven seconden. Achter de Brit en de Belg werd Lars van der Haar derde, die de opstomende Wout van Aert (ruim) van een podiumplek wist te houden.

De top 10 van de dag in Hulst. | Beeld: cyclocross.24.com

Door z'n tweede plek is Eli Iserbyt niet meer te achterhalen in het wereldbekerklassement door naaste belagers Michael Vanthourenhout en Toon Aerts.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • Cor Vos