Iserbyt stapt af op BK met het WK in zijn achterhoofd: 'Met het oog op het WK leek het me beter te stoppen'

Eli Iserbyt liet het BK uiteindelijk lopen met het oog op het grotere doel: het wereldkampioenschap in Fayetteville.

Iserbyt

Vooraf had Iserbyt al kenbaar gemaakt dat de kans groter was dat hij de regenboogtrui zou pakken dan dat hij Belgisch kampioen zou worden. Hij had zich vooraf al neergelegd bij de suprematie van Wout van Aert. Nadat Iserbyt ook nog eens een dramatische start kende en zijn derailleur kapot reed, werd het helemaal een dag om snel te vergeten voor de winnaar van de Wereldbeker.

"Ik had op zich een goede dag", vertelde Iserbyt na afloop tegen Het Laatste Nieuws. "Alleen was mijn achterstand al snel redelijk groot na een mindere start. Daarop begaf ook mijn voorderailleur nog en moest ik wisselen van fiets. Vanaf dat moment werd mijn gevoel minder en minder en kwam ik in een positie waarin ik de keuze moest maken tussen afstappen en doorrijden."

"Gezien de kans die er straks op het WK ligt, besliste ik om te stoppen omdat me dat met het oog op de toekomst het beste leek. We gaan nu snel de planning van de laatste weken richting het WK opmaken, maar daar heb ik nu nog geen zicht op." Met het wegvallen van Wout van Aert en Mathieu van der Poel liggen er grote kansen voor de andere crossers op het WK. Iserbyt zal een van de kopstukken zijn van de Belgische selectie.