Coquard verwijst Alaphilippe en Ganna naar plaats twee en drie in Tour de la Provence

Bryan Coquard won al in de Ster van Bessèges dit seizoen en schrijft nu ook een rit op zijn naam in de Tour de la Provence.

Coquard

De vlucht van de dag was sterk in de Tour de la Provence. En dan in het bijzonder Alexis Gougeard, die bekendstaat als graag geziene renner in de vlucht van de dag. De Fransman van B&B Hotels hield het dan ook lang vol in de finale, maar door het werk van Quick Step-Alpha Vinyl en zijn oude ploeg AG2R Citroën Team werd hij uiteindelijk toch teruggegrepen.

Het liep zaterdag in de Provence vooral op en af. De dag was begonnen met het uitstappen van Richard Carapaz, die gisteren nog letterlijk schitterde. De Ecuadoriaan zag de coronatest uitslaan naar positief en daarmee werd de ronde beroofd van de op papier beste klimmer. Zondag staat er een bergetappe op het menu en daar zal het klassement hoogstwaarschijnlijk gemaakt worden, maar dus zonder de kopman van INEOS Grenadiers.

In de rit van zaterdag werden wel verschillen geslagen, maar het peloton was nog zeer omvangrijk in de finale. De finish was getrokken op een klein heuveltje. In de laatste kilometer probeerde Cofidis-renner Pierre-Luc Perichon een sprint te ontlopen, maar dat lukte niet. Toch sloeg een renner van Cofidis toe. Bryan Coquard maakte er een lange sprint van, maar won overtuigend. Hij kreeg op het podium gezelschap van twee giganten, want Julian Alaphilippe en Filippo Ganna eindigden op plaats twee en drie.

De slotrit zondag eindigt op de Montagne de Lure, een beklimming van 13,4 kilometer aan 6,5 procent. Ganna verdedigt een voorsprong van twee seconden op Alaphilippe, maar het tweetal moet ook nog achteruit kijken. Goede klimmers als Pierre Latour (14 seconden), Mattias Skjelmose Jensen (25 seconden) en Nairo Quintana (32 seconden) liggen niet ver achter.

Nieuws
  • Cor Vos