Team Jumbo-Visma rijgt de successen aaneen, maar de blessurelijst puilt uit

Bij Team Jumbo-Visma gaat men van succes naar succes, maar daardoor zou je haast vergeten hoeveel pech ze hebben de laatste tijd.

BEMER Cyclassics 2022

Jos van Emden

De nieuwste renner op de blessurelijst is Jos van Emden. De ervaren hardrijder kwam in de BEMER Cyclassics hard ten val met een hersenschudding en gebroken sleutelbeen tot gevolg.

Tim van Dijke

Op dezelfde dag viel Tim van Dijke uit in de Tour de l'Avenir. De Zeeuw maakte in de eerste etappes een goede indruk, maar moest in Frankrijk opgeven na een zware valpartij.

Tiesj Benoot

Het verhaal van Tiesj Benoot is bekend: de Belg werd op stage in Italië aangereden. Hij kwam relatief goed weg, maar Benoot brak wel een nekwervel. De alleskunner zal zich moeten richten op het volgende seizoen.

Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022

Milan Vader

Voor Milan Vader geldt hetzelfde. De Zeeuw is langdurig uit de roulatie na zijn zware valpartij in de Ronde van het Baskenland. De wegrenner annex mountainbiker verkeerde zelfs in levensgevaar, maar zal volledig herstellen. Alleen het herstel zal nog wel even vergen.

David Dekker

David Dekker kent een zeer ongelukkig seizoen. Hij viel meteen in zijn eerste race in een afgrond en gaat sindsdien van teleurstelling naar teleurstelling. De laatste deceptie was zijn zware en veelbesproken crash in de Ronde van Burgos. De sprinter liep geen breuken op, maar de vele schaafwonden hebben zijn lichaam in herstelstand laten schieten.

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk had eindelijk weer de vorm van zijn leven. De klimmer was een ideale meesterknecht voor Jonas Vingegaard, maar kwam hard ten val in de Tour de France. Met een gebroken schouderblad en sleutelbeen tot gevolg. Hoopt nog een koers te rijden, maar dan vooral als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Koen Bouwman

Koen Bouwman zou de vervanger zijn van Steven Kruijswijk in de Vuelta a España, maar de klimmer liep op trainingskamp 's nachts tegen een krukje aan. Bouwman kampt sindsdien met een blessure aan zijn knie.

Dat terwijl de Nederlandse ploeg deze week een driedubbel programma rijdt. Naast de Vuelta rijdt de ploeg deze week ook de Deutschland Tour en komen weekend de Bretagne Classic. Het zal zoeken zijn naar renners. Gelukkig kunnen ze in de Deutschland Tour putten uit de opleidingsploeg, maar ook uit dat team zijn veel renners actief in de Tour de l'Avenir.

Achtergrond
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022