Carrièremove Geraint Thomas? Welshman traint mee met Olympique Nice

Geraint Thomas is een man van vele talenten... Voetballen doet-ie er gewoon ook nog even bij! Een omgekeerde Remco Evenepoel?

Tour de France 2022 stage 18

Het wegseizoen zit erop en dat betekent dat veel profs het er even van nemen. Voor Geraint Thomas geldt dat waarschijnlijk ook wel (hij houdt wel van een biertje), maar hij moest ook nog aan de bak op een wel heel verrassend vlak.

De Welshman ruilde namelijk z'n wielerschoenen in voor voetbalkicksen en trainde mee met Olympique Nice. Thomas woont in Monaco en Nice ligt op een steenworp afstand van het prinsdom. Bovendien is INEOS ook de sponsor van het Franse team.

Daar komt nog eens bij dat Aaron Ramsey, net als Thomas afkomstig uit Wales, actief is bij de Franse club. Op Twitter deelt Thomas een foto van de twee op het trainingsveld. Hij schrijft erbij dat het even wennen was, maar dat hij ze er daarna van alle hoeken en standen inschoot en dat het nu slechts nog wachten is op een contract..

Mocht Thomas toch geen contract krijgen bij Olympique Nice dan kan-ie gewoon dat bij z'n wielerploeg INEOS Grenadiers uitdienen. De 36-jarige oud-Tourwinnaar staat daar komend seizoen nog onder contract. Hij zinspeelde er al op dat 2023 z'n laatste seizoen wordt.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022