Merijn Zeeman: 'Evenepoels tijdrijderscapaciteiten zijn gestoord, grote rondes worden grote show komende jaren'

De sportief directeur van Jumbo-Visma verwacht de komende jaren vuurwerk in de grote rondes!

Team Jumbo-Visma trainingcamp 2021

Merijn Zeeman beleefde met zijn Jumbo-Visma een fantastisch seizoen. Met 48 zeges was zijn ploeg samen met UAE de meest succesvolle van het seizoen, maar nog veel belangrijker: met de Tourzege van Jonas Vingegaard ging een langgekoesterde droom in vervulling.

Evenepoel

Maar tegenover de Engelse wielersite Velonews zegt Zeeman dat hij denkt dat het geen sinecure wordt om de Tour nog eens te winnen met het team. Niet in het minst omdat er met Remco Evenepoel een nieuwe kaper op de kust is op rondegebied.

"We krijgen er met Evenepoel in het klassementswerk een zeer gevaarlijke tegenstander bij en ik kijk er eerlijk gezegd wel naar uit. Zijn tijdrijderscapaciteiten zijn gestoord. Daar is hij zo goed in. Bovendien is hij ook enorm verbeterd in de bergen."

"Hij is voor mij nu al één van de beste klassementsrenners ter wereld. Hij heeft een fantastisch seizoen gereden en op zo'n jonge leeftijd al een ongelofelijk palmares bij elkaar gefietst. Daar heb ik veel respect voor. Ik denk dat hij de komende jaren nog veel zal winnen."

Grote show

Met Evenepoel erbij en hopelijk ook Egan Bernal weer op de toppen van zijn kunnen na al zijn blessureleed kunnen we volgens Zeeman het een en ander verwachten in de grote rondes de komende seizoenen.

"Primoz Roglic en Jonas Vingegaard zullen echt op hun best moeten zijn om Evenepoel te kunnen kloppen, en zelfs dan zal het moeilijk worden. Ik denk dat de grote rondes de komende jaren een grote show zullen worden."

Achtergrond
  • Photo BB/Cor Vos © 2021