Fem van Empel klasse apart op Koppenberg: 'Deze wedstrijd was óók een goede training voor zaterdag'

Fem van Empel heeft nog maar eens een overwinning toegevoegd dit seizoen. In de Koppenbergcross stond er geen maat op haar.

Koppenbergcross X²O Badkamers Trofee 22

Gezien het zware parkoers en dat de Koppenberg al meteen na de start lag, werden meteen grote verschillen geslagen. De rensters die voorop raakten: Fem van Empel, Denise Betsema en Shirin van Anrooij. Zij reden de eerste ronde nog samen, maar bij de volgende passage van de Koppenberg bleek Van Empel de beste bergop.

Ploeggenote Betsema bleef vervolgens in het wiel hangen van Van Anrooij, waardoor de ongenaakbare Van Empel in rap tempo wist uit te lopen op de concurrentie, waar Betsema de beste van was. De Texelse liet Van Anrooij in de voorlaatste ronde achter. Op dat moment reed Van Empel al liefst 48 seconden voor op Betsema.

In de laatste ronde kwam een nieuwe overwinning voor de Brabantse niet meer in gevaar. Haar zevende van het huidige cross-seizoen. Ze bleef Betsema en Van Anrooij ruim voor. Na afloop deed Van Empel haar verhaal: "De derde keer dat ik hier kom, drie keer is scheepsrecht. Eindelijk. Over de plek voor de kassei moet ik nog even nadenken, maar het zal een bijzondere plek worden."

Het was niet de bedoeling om al zo vroeg te gaan. "Maar ik merkte vrij snel dat mijn benen goed waren. Ik dacht: ik doe een poging en het lukte vervolgens. Deze wedstrijd was ook een goede training voor aankomende zaterdag. Ik wilde nog een intensieve training doen namelijk. Er is afgelopen weken best veel op me afgekomen. Best lastig mee om te gaan, maar ik probeer gewoon mezelf te blijven."

Cyclocross
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022