Michael Vanthourenhout dolblij na Europese titel: 'Eén van de zwaarste wedstrijden ooit'

Het EK in Namen werd een spannende strijd tussen Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar. Na enkele pechmomenten voor van der Haar, was het Vanthourenhout die uiteindelijk Europees kampioen werd.

European Championships Cyclocross 22 men elite

Vanthourenhout haalt met de Europese titel de grootste overwinning uit zijn carrière binnen. In het flashinterview spreekt hij over "één van de zwaarste wedstrijden ooit".

"Het was heel hard, één van de zwaarste wedstrijden ooit. Mijn benen voelden heel goed maar in de derde ronde maakte ik een paar foutjes. Het was heel moeilijk om terug bij Lars te komen. Van der Haar maakte ook enkele foutjes en ik was misschien iets beter op de technische stroken".

Vanthourenhout werd in 2013 al eens Europees kampioen bij de beloften, maar deze Europese titel is toch van een ander kaliber. "Het betekent super veel voor mij. Ongetwijfeld de grootste overwinning uit mijn carrière."

In een interview met Sporza liet hij weten dat het een hele hectische strijd was. "Met zoveel volk was het moeilijk om mezelf onder bedwang te houden. in de derde ronde maakte ik op de schuine strook een fout en kreeg ik ook problemen met mijn versnellingsapparaat. Daardoor kon Lars wegrijden. Lars maakte ook veel fouten en ik denk dat ik vandaag op technisch vlak iets beter was".

Michael Vanthourenhout wilde al heel lang eens een grote cross winnen. Vandaag lukte dat eindelijk. "De voorbije weken waren iets minder. Op de Koppenberg voelde ik me al beter en dat gaf me veel moraal voor vandaag. Gisteren en vandaag merkte ik tijdens de opwarming dat het echt goed zat".

Nieuws
  • Photo: Sebastien Smets/PN/Cor Vos © 2022