Shirin van Anrooij zegeviert en verslaat van Empel en Pieterse na spannende strijd in Beekse Bergen

Het safaripark Beekse Bergen mocht dit weekend voor het eerst een wereldbeker veldrijden ontvangen op een snelle en technische omloop. Shirin van Anrooij ging er deze keer met de zege van door en wint zo haar allereerste wereldbeker.

Grote Prijs Beekse Bergen 2022 WOMEN

Zo goed als alle toppers uit het vrouwenpeloton waren aanwezig. Ook Lucinda Brand is terug na een handblessure. Annemarie Worst was er vanwege een ontsteking in de knie helaas niet bij.

Kersvers Europees kampioene Fem van Empel dook als eerste het veld in, gevolgd door Puck Pieterse en Ceylin Alvarado. Het was niet de dag van Denise Betsema. Ze miste haar start en kreeg af te rekenen met materiaalpech.

Pieterse zette van Empel voortdurend onder druk, terwijl Alvarado moeite had om het tempo te volgen. Van Anrooij en Vas bleven hangen op tien seconden.

Een schuivertje van Alvarado zorgde er voor dat het een tweestrijd werd tussen het duo van Empel en Pieterse. In de voorlaatste ronde kwam van Anrooij aansluiten en zo waren het opnieuw de jonkies uit 2002 die streden om de zege.

Bij de voorlaatste passage aan de finishlijn ging van Anrooij er van door. Van Empel en Pieterse keken naar elkaar en geen van beide wilde het gat dichtrijden.

Van Anrooij werd op de hielen gezeten door Pieterse en van Empel, maar slaagde er nog net in om de twee voor te blijven en kon zo de Wereldbeker in de Beekse Bergen op haar palmares zetten. Van Empel werd tweede en Pieterse vervolledigde het podium.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022