Frederik Frison over herbegin na maand vakantie: 'Vijf kilometer hardlopen, maar halverwege moest ik toch even stoppen'

Frederik Frison begon begin november met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. En dat viel niet mee, vertelde hij eerlijk.

BEMER Cyclassics 2022

De Belgische hardrijder van Lotto-Dstny schoof aan bij de podcast De Rode Lantaarn. Om te praten over het voorbije seizoen, maar ook het komende jaar passeerde al even de revue. Frison had begin november namelijk net zijn eerste ritje op de fiets achter de rug, terwijl hij een dag eerder ook de loopschoenen had aangetrokken. Dat laatste was hem minder bevallen, vertelde hij lachend.

"Ik heb de fiets ongeveer een maand laten staan", opende Frison. "Een dag voor mijn eerste ritje op de fiets was ik gaan lopen. Met vijf kilometer gestart en ik heb toch eventjes een pauze genomen halverwege. De benen even laten herstellen, haha. Ik was rustig begonnen, maar naarmate het einde naderde, begon ik te testen. Ik kon nog wat harder, maar nu heb ik er toch spijt van, haha."

Mannen als Wout van Aert en Primoz Roglic zweren bij hardlopen, terwijl Tom Dumoulin vorig jaar ook opzien baarde met een zeer goede tijd op de halve marathon. Frison: "Het is een hele andere spiergroep die je aanspreekt. Als je op het einde in een klassieker à bloc zit, denk ik dat je ook net die spieren aanspreekt omdat de rest verzuurd is. En botintensiteit speelt mee. Je zit een jaar op de fiets en je gewicht wordt dan gedragen. Je botten krijgen nooit eens een schok, waardoor het goed is om dat nog eens te prikkelen."

Bram Tankink

Bram Tankink zat namens De Rode Lantaarn in de podcast en Tankink zou Tankink niet zijn zonder goede anekdote. "Ik had ook eens een maand niets gedaan en toen had ik een meisje ontmoet in de kroeg, die veel ging hardlopen. Ik zei: 'Oh, dat doe ik ook veel in het off-season! Zullen we samen gaan hardlopen?' Nou, dat was goed. Ik belde haar en zei tegen haar dat we wel in het bos konden hardlopen. Toen zei ze dat ze altijd in het bos hardloopt, maar daar ook naartoe liep."

Ongeveer twintig kilometer was voor Tankink wel te doen, dacht hij. "Ik meelopen en op zich ging het nog wel, maar na afloop vroeg ze of ik nog een kopje koffie wilde. Dat wilde ik wel, maar nadien kwam ik niet meer weg uit die stoel. Even daarna was de ploegenpresentatie, maar ik kon de trap van het podium niet op. Ze hebben me zo'n beetje naar boven moeten dragen, haha."

Nieuws
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022