Mathieu van der Poel na zege in Antwerpen: 'Ik voelde me erg sterk, maar het zal nóg beter moeten'

Met een demarrage in de tweede ronde zette Mathieu van der Poel de cross in Antwerpen naar zijn hand. Met de blessures is het dus wel in orde.

Wereldbeker Cyclocross Race in Antwerpen 2022 men elite

In Boom was Van der Poel nog ten val gekomen met een pijnlijke knie en schouder tot gevolg, maar daar ondervond de renner van Alpecin-Deceuninck in Antwerpen geen enkele hinder van. Althans, niet in de strijd om de zege, want na zijn aanval werd al gauw duidelijk dat er weinig viel te doen aan Van der Poel, die leek rond te rijden met de nodige revanchegevoelens.

Na afloop vertelde hij over de cross in Antwerpen. "Ik voelde me vrij goed. De val heeft me niet gehinderd tijdens de race. Ik was wat stijf, maar op zich heb ik geen last gehad. Ik houd van de cross in Antwerpen en technisch was het eindelijk ook goed. Ik denk dat ik geen fout gemaakt heb en daar ben ik erg blij mee."

Morgen trekt Van der Poel weer naar Spanje voor een trainingskamp met het oog op het voorjaar op de weg. "Een paar weken trainen in de zon. Ik vind het eigenlijk een beetje jammer, want ik begin net in een crossritme te komen. Alleen hoort dat erbij, want ik moet ook een basis leggen voor het voorjaar. Dat is nog altijd het belangrijkste voor me."

Bovendien zal hij fysiek ook nog moeten verbeteren in het veld. "Gisteren voelde ik me sterk, en vandaag weer. Maar het zal nóg beter moeten, want Wout gaat ook nog beter worden. En hij was al vrij sterk vandaag. Er gaan nog mooie races aankomen tijdens de drukke periode. Ik kan ook zeker nog verbeteren, want uiteindelijk was het pas mijn derde cross."

Cyclocross
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022