Mathieu van der Poel gespot op gloednieuwe prototype Canyon Aeroad

Om het beste uit zichzelf te kunnen halen, worden wielrenners elk jaar voorzien van het allernieuwste en beste fietsmateriaal. Zo ook Mathieu van der Poel.

Giro Del Veneto 2022

Het succesverhaal tussen Mathieu van der Poel en fietsfabrikant Canyon begon in 2018. Mathieu behaalde alle grote triomfen op de weg op een bolide van de Duitse fietsfabrikant.

Behalve in het hooggebergte, kiest Van der Poel steevast voor de befaamde Canyon Aeroad, de meest aerodynamische fiets in het Canyon assortiment. Om hem naar de overwinning te loodsen, krijgt hij voor aanvang van het seizoen steeds een vernieuwde versie voorzien van de allernieuwste technologieën, meer aerodynamica en een lager gewicht.

Welke fiets dat in 2023 wordt is vooralsnog niet bekend, al konden aandachtige fans op een Instagram story van ploegmakker Gianni Vermeersch, een glimp opvangen van zijn nieuwste speeltje. Op trainingskamp in Benicasim testte Van der Poel een prototype van een nieuwe Aeroad fiets, met enkele lichte wijzigingen ten opzichte van de huidige versie.

Photo: Instagram Gianni Vermeersch
Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022 -