Herygers blikt vooruit op drukke Kerstperiode: 'Enkel als Van Aert een cross krijgt die 100 procent op zijn lijf is, zal hij een antwoord hebben'

Bij veel wielerfans staat de Kerstperiode in het rood omcirkeld in de agenda. Niet omwille van de pakjes en de gezellige Kerstdiners, maar vanwege de vijf crossduels tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

World Cup cyclocross Namen 2020

Met vijf duels tussen de grote tenoren (een overzicht van het volledige crossprogramma rond Kerst en Nieuwjaar vind je hier) wordt het een heerlijke Kerstperiode om naar uit te kijken. Ook Paul Herygers kan niet wachten om de twee kemphanen aan het werk te zitten. Bij Sporza blikt hij vooruit.

Beginnen doen we vrijdag al in Mol, dat voor het eerst een avondcross wordt. "Het zal wat meer glans geven aan die cross. Het is een parcours dat Van Aert en Van der Poel allebei ligt. Die twee gaan elkaar toch wel in de nek zitten."

Dat Van der Poel in Val di Sole teleur stelde? Daar maakt Herygers zich niet al te veel zorgen over. "Mathieu v zal heel snel willen laten zien wie de beste is. Enkel als Van Aert een cross krijgt die 100% op zijn lijf is, dan zal hij een antwoord hebben."

De volgende afspraak is op 26 december in Gavere, traditioneel een lastige cross met veel modder en hoogteverschil. "Ik denk dat het een groot spektakel zal worden in Gavere", vertelt Herygers, die in Gavere ook een sterke Pidcock verwacht. "Voor die kleine klimgeit is het parcours op zijn lijf geschreven. Hij moet zeker niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel in het loopwerk. En als je Alpe d'Huez omhoog vlamt, dan zal Pidcock op zijn best zijn in Gavere."

Een dag later trekt het veldritpeloton naar Heusden-Zolder. Daar liggen volgens Herygers de beste kansen voor Wout. "Als Van Aert blijk wil geven om Van der Poel te kloppen, dan moet het hier gebeuren."

Nog een dag later krijg we in Diegem voor de derde dag op een rij een kemphalenduel tussen Mathieu en Wout. "Dat is een parcours op het lijf geschreven van Van der Poel. Elke ronde die zware beklimming om daarna naar beneden te duiken met wat keren en draaien. Niemand kan dat beter dan Mathieu."

Op de voorlaatste dag van het jaar krijgen we in Loenhout een (voorlopig) laatste krachtmeting tussen de twee. Een kolfje naar de hand van Wout van Aert. "Zoals het nu geregend heeft, denk ik dat de weergoden Van Aert gezind zijn. Modder en smeerlapperij zoals vanouds, dan is Wout geweldig sterk", aldus Paul Herygers.

Achtergrond
  • Photo Tim van Wichelen/Cor Vos © 2020