Dit zijn de startgelden van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock anno 2023

Grote namen trekken veel volk en dus zijn organisatoren van crossen bereid diep in de buidel te tasten om Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock aan de start te krijgen.

Wereldbeker cyclocross in Dendermonde 2021 men

Vanavond begint de eerste van vijf krachtmetingen rond Kerst tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Een handig overzichtje vindt u hier terug. Voor fans een heerlijke periode om naar uit te kijken, maar ook voor de tenoren zelf een lucratieve eindejaarsperiode, zo blijkt uit gegevens van hln.

Om en bij de 40k. Zo veel kost het om de grote drie aan de start van een cross te krijgen. Wout van Aert is met een vraagprijs tussen de 15.000 en 20.000 de duurste. Van der Poel komt opdagen voor minimum 15.000 euro en wereldkampioen Tom Pidcock is met 8000 euro de goedkoopste van de drie.

Dat geldt althans voor wedstrijden buiten de wereldbeker. In de wereldbeker zou er officieel geen startgeld uitbetaald worden, hoewel veel analisten dat in twijfel trekken. Zo haalde Niels Albert na de wereldbekermanche in Val di Sole nog uit naar Van der Poel door te stellen dat hij 'enkel zijn startgeld is komen ophalen'. Organisator van de wereldbeker Tomas Van Den Spiegel ontkende dat Van der Poel enig bedrag had ontvangen.

Wel zei hij eerder al dat zijn organisatie Flanders Classic meer algemene 'deals' maakt met de de ploeg van Van der Poel, waarbij dan ook het wegprogramma wordt meegenomen.

Achtergrond
  • Photo Anton Vos/Cor Vos © 2021