Shirin van Anrooij zegeviert in modderig Gavere: 'Het was afzien, maar heb ervan genoten'

Shirin van Anrooij heeft de WB van Gavere op haar naam geschreven. Haar tweede Wereldbeker-zege van het seizoen.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 women

De omstandigheden in Gavere waren modderig en daarmee loodzwaar. Net als in Mol inclusief veel loopstroken. De start was duidelijk voor Puck Pieterse, die meteen een gaatje wist te slaan. Echt wegkomen lukte haar echter niet, want Shirin van Anrooij wist redelijk vlotjes naar de kop te rijden. Het leek een tweestrijd te worden, maar Pieterse kreeg in de tweede ronde met pech af te rekenen.

De jongeling reed haar achterwiel vast door de modder waardoor ze vijftig seconden verloor. Daardoor kwam Van Anrooij op kop te liggen, maar ondertussen was er een renster aan een opmars bezig: Lucinda Brand. Niet ver achter de ex-wereldkampioene zat ook Kata Blanka Vas, die dit jaar nog niet veel heeft laten zien in de cross. De Hongaarse kon desondanks niet terugkeren, terwijl ook Pieterse bleef hangen in de achtergrond.

Dus werd het een strijd tussen de twee ploeggenoten bij Baloise-Trek Lions: Brand en Van Anrooij. Na 32 minuten koers maakte die eerste eindelijk de aansluiting met de koploper, maar in korte tijd keek ze ook weer tegen een achterstand aan en dus ging Van Anrooij de laatste ronde in met een voorsprong van twaalf seconden. Brand was duidelijk te diep gegaan in de achtervolging. De zege van de Zeeuwse kwam in de slotronde dan ook niet meer in gevaar.

Van Anrooij na afloop: "Ik ben een van de sterkste lopers en ik merkte dat ik daarna ook weer snel mijn tempo kon vinden terwijl anderen moesten bekomen. Ik durfde er mijn eigen wedstrijd van te maken en ik kon zo het verschil maken. Ik heb fysiek een stap gezet, maar ik moest er ook echt in geloven. Dat deed ik in Mol. Dit in Gavere was iets anders, maar het vertrouwen was er nog steeds. Het was afzien, maar ik heb er onwijs van genoten."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022