Wout van Aert over eventuele deelname Ronde van Lombardije: 'Dat is zeker een optie dit jaar'

Wout van Aert wil in 2023 bovenal winnen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar hij kijkt stiekem naar nog een monument.

Bretagne Classic - Ouest - France 2022

De Ronde van Lombardije is de enige klassieker waaraan de renner van Jumbo-Visma nooit eerder heeft meegedaan. Daar zou zomaar verandering in kunnen komen, vertelde hij tijdens de perspresentatie eind vorig kalenderjaar tegen onder meer Wieler Revue. "De Ronde van Lombardije is zeker een optie dit jaar."

Alleen om te winnen zal Van Aert veel moeten doen en laten. "Als ik daar wil presteren dan heb ik een specifieke voorbereiding daarop nodig met een hoogtestage. En ik heb wel gemerkt dat het moeilijk is om drie keer te pieken tijdens het wegseizoen. Als alles dan ook goed loopt tijdens de eerste twee pieken, zal ik het eerder houden bij het gewoon rijden van een aantal koersen na het WK. Dan houd ik het toch iets sneller voor bekeken."

Na een intense periode is het tenslotte moeilijk om nog een keer zo'n traject in te gaan. "Dat zit hem in zowel het fysieke als het mentale. Aan het einde van de Tour zijn we zo'n beetje drie maanden van huis geweest. Dat je dan weer op hoogte moet, is niet makkelijk. En als je geen zin hebt om op hoogte te gaan dan zal het ook niet werken."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022