Thibaut Pinot kijkt op bijzondere manier terug op Tour 2019: 'Dat ik mijn droomleven leef, is ook omdat ik de Tour toen niet won'

Het nieuws kwam enigszins verrassend: Thibaut Pinot stopt na dit seizoen. De Fransman is uitgekeken op de profwereld.

La Vuelta ciclista a Espana 22-18

De 32-jarige Fransman kwakkelt de laatste jaren regelmatig met onder meer zijn rug. Hij is niet meer in staat om een klassement te rijden en uit zijn woorden in het interview met L'Équipe blijkt ook wel dat de klimmer van Groupama-FDJ best moeite heeft met de wetenschappelijke wereld die het wereld tegenwoordig is. "Het eerste wat ik ga verkopen als ik ben gestopt, is mijn turbo trainer."

In de Tour de France van 2019 was Pinot het dichtst bij de eindzege in de Tour de France, maar hij moest met een flinke kans op de eindzege opgeven met een knieblessure. "Dat ik in staat ben om mijn droomleven te leven, is ook omdat ik de Tour de France van 2019 niet won. Mijn leven zou te veel zijn veranderd, dat is waarom ik geen spijt heb. Ik heb het leven van een kampioen nooit gewild. Ik had een publiek figuur geworden, een heel beroemd persoon. Dat is niet wat ik had gewild."

Natuur en dieren

Pinot gaat zich na 2023 richten op zijn andere passies: dieren en natuur. "Wielrennen heeft een derde van mijn leven in beslag genomen. Ik wil me vanaf volgend jaar focussen op mijn andere liefde: dieren, de natuur. Ik heb altijd gewild om dingen te maken die de natuur ons geeft: honing, fruit, groenten. Ik ga een pension openen en zal gaan trailrunnen en X-Country Skiën. Dat helpt me bij mijn hyperactiviteit."

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022