🎥 Indrukwekkende Mathieu van der Poel knalt met overmacht naar ritwinst in Luxemburg

Mathieu van der Poel heeft op overtuigende wijze de eerst etappe van de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. 

Van der Poel wint in Luxemburg

Het was alweer van Parijs-Roubaix geleden, maar Mathieu van der Poel heeft weer eens gewonnen. En met overmacht! De huidige wereldkampioen was in de openingsetappe van de Ronde van Luxemburg verreweg de sterkste op een oplopende aankomst in Luxemburg-stad.

Côte de Stafelter

In de 158 kilometer lange etappe met start en finish in Luxemburg-stad waren alle ogen gericht op het laatste officiële klimmetje van de dag: de Côte de Stafelter. Dit 1,8 kilometer lange klimmetje aan 8,5 procent gemiddeld lag namelijk vlak voor de finish (de top op een kleine 7 kilometer).

In de aanloop daarnaar toe reden twee renners vooruit: de Nederlander Pepijn Reinderink (Soudal Quick-Step) en de Italiaan Mattia Bais (Polti-Kometa). Op de top van het klimmetje werden zij ingelopen, maar een aanval vanuit het peloton bleef uit. Er werd een hoog tempo gereden, waarna een uitgedund peloton ging sprinten om de dagzege in het centrum van de hoofdstad van Luxemburg.

Wetende dat het in de laatste kilometer licht bergop ging, zat Mathieu van der Poel goed geplaatst in de finale. De Nederlander moest dat wel alleen doen, want nog voor de start van vanochtend verloor hij al twee ploegmaats wegens ziekte.

Machtige sprint

Desalniettemin slaagde de kopman van Alpecin-Deceuninck erin om de oplopende sprint in perfecte positie te beginnen. Wilco Kelderman leidde de sprint in met Mattias Skjelmose en daarachter zat Van der Poel al. Vervolgens ging de MVDP zelf op de pedalen staan en liet hij de rest het nakijken met een ouderwets explosieve versnelling.

Van der Poel verwees punchers Christophe Laporte en Andreas Kron naar de tweede en derde plek. Dat terwijl een sterke Bart Lemmen vierde werd, voor Finn Fisher-Black en Antonio Tiberi. Morgen gaat de Ronde van Luxemburg verder met een nieuwe etappe voor punchers. De vijfdaagse duurt tot en met zondag.

Nieuws
  • Cor Vos