Youtuber reageert op aanvaring met Evenepoel: 'Meesten maken er geen probleem van'

Onlangs verscheen een filmpje op YouTube waarbij een amateurrenner het wiel van Remco Evenepoel opzocht op training in Calpe.

Team presentation of the Soudal Quick-Step 2023

De wereldkampioen leek zich er in eerste instantie niet druk in te maken, maar was er wat later wel klaar mee. Evenepoel maande hem met een handgebaar aan om afstand te nemen.

De Youtuber heeft nu zelf gereageerd op het akkefietje. "De meesten maken er geen probleem van", vertelde hij aan hln. "Maar sommige renners zoals Remco hebben het liever niet. Ik denk omdat hij een intervaltraining deed."

Verder vertelt Shcherbyna dat hij al vaak met renners sprak en die vertelden hem dat ze liever niet achtervolgd worden bij een interval- of sprinttraining. Tijdens gewone duurtrainingen maken ze er doorgaans geen probleem. "Er is wel één regel: blijf achter de renner of de groep", aldus Shcherbyna.

Remco Evenepoel verblijft op dit moment met een deel van de ploeg in Argentinië alwaar hij over vijf dagen (22-29 januari) deelneemt aan de Vuelta a San Juan, een rittenkoers die hij in 2020 al eens won. De Colombianen Egan Bernal en Sergio Higuita worden zijn voornaamste belagers.

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023