Allan Peiper krijgt eigen bankje op favoriete helling in Vlaamse Ardennen: 'Mijn gezondheid is stabiel'

Ex-renner en ploegleider Allan Peiper kreeg een wel heel bijzonder huwelijkscadeau van zijn echtgenote Katrien Van Engeland.

Kristallen Fiets 2022

In Maarkedal werd een bankje onthuld voor Allan Peiper. De voormalige ploegleider bij UAE Team Emirates kreeg het bankje cadeau van zijn vrouw, met wie hij vorig jaar trouwde, en het staat op zijn favoriete helling in de Vlaamse Ardennen: Berg Ten Houte. Het bankje kreeg een plaatje met de tekst "Sit and take a rest on my favourite climb."

"Het is voor mij een speciale plaats", vertelde een dolgelukkig Peiper aan de aanwezige pers. "Ik heb er zelf vaak over gekoerst en ik vond het altijd een lastige beklimming. Zeker omdat hij volgt op de Taaienberg. Eénmaal je bovenkomt, is er bovendien geen afdaling. Rusten kan dus niet."

Bij de onthulling was er heel wat bekend volk aanwezig. Onder meer de Vlaamse wielerlegendes Johan Museeuw en Peter Van Petegem, voormalig wereldkampioen mountainbike Filip Meirhaeghe en José De Cauwer tekenden present.

Gezondheid

Peiper voert al jarenlang een strijd tegen kanker en beëindigde na het seizoen 2021 dan ook zijn functie als ploegleider bij UAE Team Emirates. Ondertussen is hij aan de beterhand en gaat hij dit seizoen terug aan de slag bij het team van Tadej Pogacar, weliswaar in een ondersteunde rol.

"Op dit moment gaat het goed met mij. De gezondheid is stabiel en we hopen dat het zo blijft. Ik ben blij dat ik bij deze inhuldiging kan zijn en hier nog kan zitten terwijl ik in leven ben", aldus Allan Peiper.

Pelotonpraat
  • Photo: Cor Vos