📸 Parkoers derde rit O Gran Camiño gewijzigd na flinke laag sneeuw op beklimming

Voor een aangename winterzon en zachte temperaturen moet je op dit moment zeker niet in het Noorden van Spanje zijn!

Gran Camino 2023 stage-1

Het is de laatste dagen flink aan het sneeuwen in het Noorden van Spanje. Nadat de openingsetappe in O Gran Camiño al geannuleerd werd na hevige sneeuwval, liep het vandaag in de derde rit opnieuw mis. Beelden op Twitter tonen een volledig ondergesneeuwde beklimming, waar het vrijwel onmogelijk is om een peloton doorheen te sturen.

De wedstrijdorganisatie was dan ook genoodzaakt om, in overleg met de renners en teams, het parkoers te wijzigen. Zo werd de beklimming van de Santa Marina geschrapt. De finish op de slotklim, Alto do Castelo (3.7 kilometer, 6.7%), werd drie kilometer eerder getrokken. De wedstrijd is ondertussen van start gegaan en het lijkt er (voorlopig) op dat de koers, in tegenstelling tot de openingsetappe, wel zal worden uitgereden.

Jonas Vingegaard won de etappe van gisteren, na een flitsende demarrage op de slotklim. Ook vandaag zal er al heel wat moeten gebeuren om de Tourwinnaar van de zege te houden. Morgen vindt de afsluitende tijdrit plaats. Die is 18.1 kilometer lang en verloopt volledig vlak.

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023