Trainer Evenepoel deelt bemoedigende berichten: 'Hij verteert de trainingen goed, je merkt aan zijn waarden dat hij verbetert'

Remco Evenepoel werkt in topvorm toe naar het WK in Zürich. 

Evenepoel

Dat zal nodig zijn ook, want in de GP Montréal liet zijn grootste concurrent Tadej Pogacar alvast zien over heel goede benen te beschikken. Evenepoel zelf belandde na de Olympische Spelen even in een wak, zo geeft zijn Nederlandse trainer Koen Pelgrim toe in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Na een welverdiende vakantie in Griekenland en wat plichtplegingen in België werd Evenepoel ziek in Spanje. In de Tour of Britain was de wereldkampioen van 2022 dan ook nog lang niet in topvorm. Hij reed in Groot-Brittannië rond met als doel om beter te worden, en vooral om plezier te maken. Pelgrim: "En dat lukte ook, want Groot-Brittannië deed hem deugd."

Zelf winnen deed hij er niet, maar zijn ploegmaat Paul Magnier schreef wel liefst drie etappes op zijn naam. "Hij heeft er hard gewerkt", vertelt Pelgrim over Evenepoel. "De relatief korte maar stevige etappes gaven hem de prikkels die hij nodig had. En niet onbelangrijk: hij heeft er zich ook gewoon geamuseerd met het spelletje."

"Al was het maar door zelf eens nuttige dingen te kunnen doen voor mensen die zichzelf de rest van het jaar altijd voor jou wegcijferen. Aan zijn dataoutput merkten we dat hij dag na dag goed herstelde en een solide basis kweekte om de trainingsintensiteit terug te kunnen opschroeven."

Spanje

Werd hij tijdens zijn eerste trainingsblok in Spanje ziek, daar verliepen de trainingen in Spanje na de Tour of Britain aanmerkelijk beter, bevestigt Pelgrim. "Het gaat de goede kant uit. Deze periode in Spanje verliep veel vlotter dan de vorige. Remco verteerde de trainingen uitstekend. Je merkt aan zijn waarden dat hij aan het verbeteren is."

Evenepoel is de absolute kopman van de Belgen. Naast de renner van Soudal Quick-Step zullen ook Victor Campenaerts, Maxim Van Gils, Jasper Stuyven, Tim Wellens, Tiesj Benoot, Quinten Hermans en Laurens De Plus namens België afreizen naar Zwitserland.

Nieuws
  • Cor Vos