📸 Eindelijk! AG2R Citroën Team verruilt (tijdelijk) bruine broek voor jeansversie

De meest omstreden wielerbroek uit het peloton wordt, tijdens de Strade Bianche, tijdelijk vervangen door een exemplaar met jeanstinten.

Etoile de Besseges 2023 - stage  2

In 2010 deed de befaamde bruine broek van het toenmalige AG2R La Mondiale, haar intrede in het peloton. Daarmee vielen ze erg op tijdens de koers, maar die kleurkeuze werd niet door iedereen geapprecieerd. Desondanks houdt ze 13 seizoenen later nog steeds stand.

Zaterdag, tijdens de Strade Bianche, trekken de renners van de Franse formatie éénmalig een andere broek aan. En die ziet er ook best wel opvallend uit. De Italiaanse kledingsponsor Rosti maakte een blauwgrijze fietsbroek die erg veel op jeans lijkt.

De zakken op de broek zijn ook daadwerkelijk te gebruiken als zodanig en de stof is 'extra stretchy', een skinny jeans koersbroek dus.. Tijdens de verkenning op het Toscaanse grind werden de broeken al eens uitgetest. Je ziet de bijzondere broek in onderstaande tweet en losse foto.

En nog een losse foto van de broek

Beeld: AG2R Citroën / Pauline Ballet

Greg Van Avermaet deelt zaterdag het kopmanschap met de Italiaan Andrea Vendrame. Voor Van Avermaet wordt het al zijn dertiende deelname aan de Strade Bianche, waarmee hij het record van Giovanni Visconti evenaart. Van Avermaet haalde twee keer het podium door in 2015 en 2017 als tweede over de streep te komen op Piazza del Campo.

Pelotonpraat
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 202c