📸 Wout van Aert heeft er monstertraining van 7,5 uur(!) op zitten: 'Abandon maglia azzurra'

Wout van Aert heeft vandaag op Tenerife flink doorgereden. Bij aankomst in het hotel stonden maar liefst 201 kilometers op zijn teller!

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Geen Strade Bianche voor Wout van Aert, maar dat wil niet zeggen dat de conditie niet op punt staat. Van Aert werkt op dit moment met enkele van zijn ploegmakkers een hoogtestage af op het Canarische eiland Tenerife. De training van vandaag was de zwaarste tot nu toe.

Van Aert zat maar liefst 7,5 uur op de fiets, goed voor 201 kilometer en net geen 5000 hoogtemeters! Hij vertrok samen met Koen Bouwman op pad, maar die vond het na 154 kilometer al welletjes. Van Aert gaf zijn Strava-training dan ook de titel 'Abandon maglia azzurra' wat 'opgave van de blauwe trui' betekent. Daarmee doelt Van Aert op de blauwe bergtrui die zijn trainingsmakker Koen Bouwman vorig jaar tijdens de Giro wist te veroveren. U vindt de de trainingsgegevens hieronder terug.

Van Aert is bezig aan zijn laatste trainingen onder de Spaanse zon. Maandag staat hij aan de start van de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. Daar zal hij de strijd aangaan met onder meer Mathieu van der Poel en Biniam Girmay . De 'Koers van de twee zeeën' telt in totaal zeven ritten.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023