πŸŽ₯ Paolo Bettini verkent de Strade Bianche, drinkt enkele biertjes... en duikt de struiken in

Oud-wereldkampioen Paolo Bettini is een beetje te lang blijven plakken bij de bevoorrading tijdens een ritje op het Toscaanse grind.

Paolo Bettini is al 15 jaar renner af, maar kruipt nog steeds graag op de fiets. De inmiddels 48-jarige Italiaan ging samen met enkele wielertoeristen en een Sporza-reporter het parcours van de Strade Bianche gaan verkennen (hij is zelf ook afkomstig uit Toscane). Ook tijdens de bevoorrading liet 'Il Grillo' zich stevig gaan. Hij werkte een broodje naar binnen en ook een flesje bier ging er vlotjes in. Er werd zelfs rode wijn gedronken!

Toen de tweevoudig wereldkampioen zijn tocht hervatte liep het dan ook grondig mis. Toen hij zijn jasje wilde uitdoen verloor hij, ondanks zijn stuurmanskunsten als voormalig profrenner, de controle over het stuur en dook hij recht de struiken in! De hilarische video kan u hieronder bekijken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sporza (@sporza.be)

Bettini kon zelf helaas maar één keer deelnemen aan de Italiaanse gravelklassieker. Hij zette namelijk in 2008 een punt achter zijn carrière, terwijl de eerste editie pas in 2007 verreden werd. Hij eindigde als allerlaatste op 10 minuten van winnaar Fabian Cancellara.

Pelotonpraat
  • Photo: Sporza