Jakobsen zegeviert in Tirreno-Adriatico: 'Er moet tegenwoordig vaak een fotofinish aan te pas komen'

Jakobsen kende een stroeve start van het seizoen, maar vandaag maakte de Nederlander veel goed dankzij een sprintzege in Parijs-Nice.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 2

Fabio Jakobsen heeft de tweede rit in Tirreno-Adriatico gewonnen. De Nederlandse topsprinter was zijn concurrenten nipt te snel af. Het podium werd gecomplementeerd door Jasper Philipsen en Fernando Gaviria. Dylan Groenewegen, de tweede Nederlander in de daguitslag, werd zevende.

Het was een rustige dag in het peloton. Van meet af aan stond min of meer vast dat het een sprint zou worden. Ook het listige klimmetje tien kilometer voor de finish bracht daar geen verandering in. Met nog slechts luttele kilometers te gaan, werd het tempo flink de hoogte in gejaagd. Het was, zoals gebruikelijk, flink dringen voor de verschillende sprinttreinen. Mathieu van der Poel verzorgde de lead-out in de laatste kilometer, maar zijn ploegmaat Philipsen zat niet meteen in het wiel van de Nederlander.

Uiteindelijk kwam Jakobsen als sterkste uit de bus. "Ik kwam hard aanzetten, maar de rest was ook heel rap. Tegenwoordig weet je het nooit zeker, er komt vaak een fotofinish aan te pas." Maar het team heeft het heel goed gedaan en ik ben heel blij met deze zege", vertelt hij opgelucht.

Morgen wordt het peloton van Follonica naar Foligno gevoerd. Het parkoers van deze derde etappe leent zich opnieuw voor een massasprint.

WorldTour
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023