Bakelants ziet Van Aert betonmixer op training net ontwijken: 'Rijdt Daan de kant in, want anders ligt hij er allicht onder'

Wout van Aert geldt als een van de topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen, maar op training werd hij deze week bijna van de weg gemaaid.

Gent-Wevelgem in Flanders Fields 2023

In de podcast Wielerclub Wattage vertellen Tom Boonen, Dirk De Wolf en Jan Bakelants iedere aflevering een anekdote waarvan er eentje niet waar is. Deze keer vertelde die laatste een huiveringwekkend verhaal over de training die hij samen met Wout van Aert aflegde afgelopen dinsdag. "Ja, het is echt waar", zei hij aan het einde van de uitzending.

De ex-prof gaat regelmatig mee op training met Van Aert. Dus ook de week voor de Ronde van Vlaanderen. En dat ging niet zonder gevaar. "Wout moest nog wat blokjes doen en dan rijden we dus lekker door. Niet dat het zeer doet bij mij, en bij hem al helemaal niet. Daan Soete was er ook nog bij."

De drie gingen naar Nederland. "Hij had een heel parkoers gemaakt. In België is het al extreem, maar in Nederland is het nog iets extremer als je niet op het fietspad rijdt. Dan neemt de gemiddelde Nederlander het recht weleens in eigen hand", vertelt Bakelants.

Betonmixer

Dat gebeurde dus ook dinsdag toen Van Aert, Soete en Bakelants op een autoweg reden. "Er lag een fietspad naast, maar geen weg voor snelheden tegen de 45 kilometer per uur. We reden daarom op de weg. We waren vijf minuten bezig met een blokje toen ik een toeter hoorde. Meteen op dat moment kwam een betonmixer langsgereden. Zoals een wegpiraat betaamt, doet hij meteen de deur dicht."

"Wout reed voor mij en naast Daan. Wout rijdt vervolgens Daan de kant, want anders had hij allicht onder die betonmixer gelegen. Echt een schrijnende actie. Dat soort acties kun je gewoon niet ondernemen. Het was disproportioneel."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023