Van der Poel kan tweede plek plaatsen: 'Tussen Paterberg en finish niet onder de 400 watt gekomen'

Mathieu van der Poel moest genoegen nemen met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen. Tadej Pogacar was simpelweg te sterk.

Ronde van Vlaanderen 2023

Na afloop was de Nederlander voor de camera's van Sporza realistisch. "Ik ben wel een klein beetje teleurgesteld, maar het valt mee. Ik kan de tweede plaats goed plaatsen, omdat Tadej vandaag te sterk was, denk ik. Ik had op de Oude Kwaremont niet echt een antwoord toen hij ging."

Dat noemt Van der Poel jammer, maar ondanks dat hij een paar keer achter de feiten aanreed en hij op meer dan honderd kilometer van de meet nog slechts één ploegmaat om zich heen had, noemt hij het een van de beste Rondes van Vlaanderen die hij reed. "Ik ben tussen de Paterberg en de finish niet onder de 400 watt gekomen, maar ik kwam geen meter dichterbij."

Parijs-Roubaix

Al vroeg in de koers raakte Van der Poel achterop omdat hij zat te tukken achter in het peloton toen er waaiers werden getrokken. Later gebeurde dat nog eens. "Het valt mee hoeveel kracht dat gekost heeft. Ik moet mijn ploeg wel bedanken, maar het is niet dat ik daar de koers verloren heb."

Wat zegt zijn prestatie voor Parijs-Roubaix? "Dat is een hele andere koers, maar het enige wat ik kan concluderen is dat mijn vorm in ieder geval goed is. Ik rijd een goed seizoen tot nog toe. Ik voelde me heel erg goed en heb de beslissing mede gemaakt."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023