Hilariteit op (veel te) steile slotklim in Baskenland: renners van de fiets, steward komt tussen

De derde etappe van de Ronde van het Baskenland finishte bovenop een wel erg steile klim, met stijgingspercentages tot 26%!

Baskenland 2023 stage 3

De Ronde van het Baskenland staat gekend om zijn pittige klimmetjes, die niet heel erg lang, maar wel super steil zijn. Dat hebben de renners in de derde etappe aan den lijve mogen ondervinden.

De aankomst lag bovenop een super steil en smal pad, dat zelfs zo steil omhoog liep dat Trek-Segafredo renner Juan Pedro Lopez bijna stil stond en vervolgens de Colombiaan Sergio Higuita (BORA hansgorhe) in de dranghekken reed. Ook de Ecuadoraanse kampioen Richard Carapaz moest daardoor voet aan grond zetten en een deel andere renners werd opgehouden.

Bovendien was er nog een hilarische bijrol voor een steward, die tussen de renners ging gaan lopen in een poging om Higuita en Carapaz terug op hun fiets te helpen. De hallucinante beelden kan u in onderstaande tweet bekijken!

Jonas Vingegaard trok zich weinig van de hectiek aan en kwam als eerste boven op de klim. De Deen neemt ook de leiderstrui over van Ide Schelling. Thuisrijder Mikel Landa werd tweede, voor Enric Mas.

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023