Van Aert: 'Lachwekkend dat Adrie van der Poel mij als topfavoriet aanduidt in Roubaix'

Wout van Aert wil zondag dolgraag revanche nemen in Parijs-Roubaix, maar een pijnlijke knie en ribben lijken daar een stokje voor te steken.

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Wout van Aert was zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen één van de vele slachtoffers toen de Pool Filip Maciejuk met zijn manoeuvre het halve peloton omver kegelde. Van Aert reed de wedstrijd uit met een bebloede knie en finishte uiteindelijk net naast het podium na een verloren sprintduel met Mads Pedersen.

Van Aert leek zich in eerste instantie weinig zorgen te maken om zijn knie. Na de verkenning van Parijs-Roubaix vertelde Van Aert echter aan Sporza dat hij toch wel wat last ondervindt van die val. "Ik voel me niet heel goed. Ik heb wel wat last van mijn knie en ribben", klinkt het.

"Ik ben toch harder gevallen dan ik eerst had gedacht. Het was ook een superzware koers en ik denk dat ik tijd nodig heb om klaar te geraken voor zondag."

Van Aert heeft wel gewoon zijn trainingen kunnen afwerken. "Maar ik heb geen prima gevoel. Jammer. Mijn conditie is goed en ik hoop dat ik klaar ben om de finale te rijden."

Van Aert zet na Parijs-Roubaix een punt achter zijn voorjaar. Het ziet er naar uit dat het een einde in mineur zal worden. Over de favorietenrol die Adrie van der Poel hem gaf, is hij duidelijk. "Dat is bijna lachwekkend als je  Mathieu van der Poel gezien hebt in Milaan-Sanremo en de Ronde. Dan is er maar één favoriet."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023