Opmerkelijk verhaal: Roemeense ex-schaatsster gebruikt OnlyFans om olympische droom te financieren

De Canadese Alexandra Ianculuscu wil dolgraag naar de Olympische Spelen in Parijs, en gebruikt OnlyFans om die droom te bekostigen.

Atleten gaan soms heel ver om hun dromen na te jagen. Zo ook de Roemeens-Canadese Alexandra Ianculescu. De 34-jarige ex-schaatsster nam in 2018 deel aan de winterspelen in Zuid-Korea. Twee jaar geleden ruilde ze haar schaatsen in voor een racefiets en nu wil ze opnieuw naar Olympische Spelen, maar dan als wielrenster.

Haar Olympische droom kost echter veel geld en om die te bekostigen, nam ze haar toevlucht tot het populaire platform OnlyFans. Dat is een website waar 'fans' tegen een maandelijkse betaling, toegang krijgen tot persoonlijk beeldmateriaal van 'creators'. 20% van de inkomsten gaat naar het bedrijf achter OnlyFans, de andere 80% is voor de creators. Veelal gaat het om expliciete inhoud.

"Ik ben in 2021 begonnen op OnlyFans”, vertelt Ianculescu aan The Daily Star. “Het zorgt ervoor dat ik kan overleven, mijn huur kan betalen, boodschappen kan doen en mijn hobby kan financieren. Ik deed eerst ook nog wat personal training, maar nu ben ik enkel nog met OnlyFans bezig. Iemand vroeg me ook waarom ik daar geen beelden van achter de schermen toonde en dat ik dan geld kon vragen voor mijn bikinifoto’s. Mijn antwoord was: Betalen mensen daar serieus geld voor? Kijk, ik vind mijn lichaam best leuk en zou zo’n foto’s sowieso posten. Dus ik heb dat geprobeerd voor een maandje en het was echt te gek!”Ianculescu wil zichzelf echter geen te hoge verwachtingen opleggen. “Ik wil niet teleurgesteld worden, maar ik verwacht ook niet van mezelf dat ik gewoon slecht ben wanneer ik iets nieuws probeer. Ik moet gewoon vertrouwen hebben in het proces.

Ze wilde binnen de twee jaar een profcontract versieren, maar daar zal ze niet meer in slagen. "Dat is een beetje frustrerend. Maar ik heb geduld. Dit is een plan voor de lange termijn. Ik heb nog niet het idee om me ergens te settelen, een huis te bouwen en kinderen op de wereld te zetten of een hond te kopen. Ik ga mezelf kapot werken tot ik mijn doel bereikt heb!"

Pelotonpraat
  • Foto: Instagram/speed_skater