📸 Wout van Aert 'herstelt' van zwaar voorjaar... door te bikepacken naar Champagnestreek

Terwijl Mathieu van der Poel het iets rustiger aan doet, is Wout van Aert met enkele vrienden op bikepackavontuur naar de champagnestreek.

De balans wordt pas opgemaakt na Luik, maar veel renners hebben ondertussen al een punt achter hun voorjaar gezet. Tijd dus om te genieten van een welverdiende vakantie en eens goed uit te rusten. In het geval van Wout van Aert betekent dat de gravelfiets nemen om op bikepackavontuur te gaan met enkele vrienden.

Van Aert vertrok woensdag om 7.57u uur vanuit zijn thuisbasis in Herentals, samen met Vincent van Rooy en Marnix Van Hoeck. Na maar liefst 170 kilometer en 7 uur op de fiets zijn ze gestrand in het Ardense stadje Durbuy.

Op dag twee hadden ze 156 kilometer en 2686 hoogtemeters op hun teller staan. "La chasse au champagne", noemde Van Aert zijn rit op Strava, waarna duidelijk werd dat het einddoel de Champagnestreek in Frankrijk is.

Het zal overigens nog even duren voor we Van Aert terug in actie zullen zien. Pas op 11 juni rijdt hij de Ronde van Zwitserland (met ook weer Mathieu van der Poel aan de start). Daarna volgt de Ronde van Frankrijk (1 juli), zijn tweede grote doel van het seizoen.

Pelotonpraat
  • Foto: Strava/Marnix Van Hoeck