Lefevere: 'Critici kunnen weer podcastje maken en zeggen dat Remco won door val Pogacar'

Patrick Lefevere maakte zoals altijd de balans pas op na Luik. Terecht, zo blijkt na de tweede opeenvolgende zege van wereldkampioen Remco Evenepoel.

Luik - Bastenaken - Luik 2023 elite

Soudal Quick-step heeft er, net als vorig jaar seizoen, een barslecht voorjaar op zitten. Tot Luik. Voor het tweede jaar op rij moet Remco Evenepoel het voorjaar van The Wolfpack reden. Vorig jaar pakte hij in La Doyenne zijn allereerste monument nadat hij iedereen achterliet op La Redoute. Vandaag deed hij exact hetzelfde, maar dan in de regenboogtrui.

"Vorig jaar hadden we ook een moeilijk voorjaar en hier staan we weer. Remco wint opnieuw", vertelde een dolgelukkige Patrick Lefevere aan Sporza. "Het is een aangekondigde overwinning. Uiteraard zullen er wel weer criticaster zijn die een podcastje zullen maken en zeggen dat Remco won door het uitvallen van Pogacar".

De mannen van Lefevere kwamen sterk voor de dag en voerden het plan perfect uit. "Het was ons plan om op La Redoute aan te vallen. De ploeg hangt goed aan elkaar. Ze hebben drie weken keihard getraind op El Teide."

4 dagen thuis

Tot slot vertelt Lefevere dat Evenepoel dit voorjaar heel veel heeft moeten opofferen om vandaag topfit aan de start te kunnen staan. "De mensen zien dat natuurlijk niet, maar Remco is slechts vier dagen thuis geweest door alle trainingskampen, hoogtestages en parkoersverkenningen die hij moest doen. Dat is nu eenmaal de nieuwe trend en dat gaat niet meer veranderen. Deze zege is dan ook een enorme opkikker", aldus Patrick Lefevere.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023