šŸŽ„ Waanzin: peloton haalt snelheid van 110 km/h in afdaling Ronde van RomandiĆ«

Het ging snel in de tweede etappe van de Ronde van Romandiƫ. In een afdaling bereikte het hele peloton een snelheid van maar liefst 110 km/h!

Nadat Ethan Vernon de eerste rit in de Ronde van Romandië won, werd de tweede, heuvelachtige etappe gewonnen door zijn naam-en landgenoot Ethan Hayter. De wedstrijdorganisatie ging gisteren overigens flink de mist in door de twee met elkaar te verwarren. Hayter mag morgen ook de leiderstrui aantrekken. Juan Ayuso reed naar een hoopgevende tweede plaats, voor Romain Bardet.

Onderweg moesten de renners vijf pittige hellingen over. Eénmaal boven moet er uiteraard weer gedaald worden en in één van die afdalingen in Zwitserland ging het wel erg snel vandaag.

GCN deelde op Instagram beelden waarop te zien is hoe één van de motoren, op een brede afdaling zonder veel bochten, een snelheid van 110 km/h haalt, terwijl die achteraan het peloton rijdt! Bekijk hieronder de spectaculaire beelden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door GCN Racing (@gcn_racing)

Morgen staat een individuele tijdrit van 18.75 kilometer op het programma. In het eerste deel moeten de renners twee beklimmingen over: ééntje van 1.4 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7.3% en ééntje van 4.3 kilometer aan een gemiddelde van 5.7%.

Het tweede deel van de tijdrit gaat bergaf tot aan de finish in Châtel-Saint-Denis. Met de super aerodynamische tijdritfietsen en - pakjes wordt er morgen misschien wel nog sneller gedaald!

Pelotonpraat
  • Foto: Instagram/gcn-racing