Oumi openhartig over relatie met Evenepoel: 'Totaal niet glamoureus, vergelijk het met een patersleven'

Het leven van een rennersvrouw is niet altijd even gemakkelijk. Dat weet Oumi Rayane, de sterke vrouw achter Remco Evenepoel, maar al te goed.

Remco Evenepoel stapte vorig jaar, kort na het behalen van zijn wereldtitel, in het huwelijksbootje met Oumi Rayane, met wie hij al vijf jaar een koppel vormt. In een openhartig interview met Story vertelde de echtgenote van Evenepoel dat haar hele leven in het teken van Remco's carrière staat en dat is niet altijd even gemakkelijk.

"Ik besef dat we veel moeten opofferen om onze doelen te bereiken", begon ze. "Anders zou Remco niet staan waar hij nu staat. Het wielrennen heeft absolute prioriteit. Dat betekent dat ik voor een groot stuk in functie van zijn carrière leef. Ik moet me aanpassen aan zijn levensstijl."



Cijfert ze zich dan niet te veel weg voor Remco? "Dat gevoel heb ik niet. Ik zet mijn leven wel on hold voor hem, maar ik vind dat helemaal niet erg. Ik doe het met veel liefde en zou nog zoveel meer willen doen."

Samenwonen

Sinds afgelopen winter wonen de twee ook samen. Remco kocht een appartementje in Calpe, waar hij zijn winterkilometers aflegt. Binnenkort trekken ze naar een appartement in België. Vermits Remco Evenepoel bijna het hele jaar door van huis is, betekent dat dus dat Oumi er ook in het huishouden alleen voor staat.

"Ik vind dat wij heel snel volwassen moesten worden, in vergelijking met leeftijdsgenoten. Het zorgeloze leven is voorbij, we krijgen zoveel verantwoordelijkheden."

"Ik doe de was en de plas. Remco verwacht ook dat ik voor hem kook. En een sportman eet natuurlijk niet eender wat. Hij moet zoveel koolhydraten, zoveel eiwitten hebben... En na een training moet hij vooral rusten, dus alle huishoudelijke taken komen op mijn schouders terecht. Maar ik doe dat met plezier!

Vaak weg van huis

Vanwege alle wedstrijden en hoogtestages, is Remco bovendien heel vaak weg van huis. Dan gebeurt het wel eens dat ze elkaar een maand of langer niet zien. "Daar heb ik het wel wat moeilijk mee. Remco ook trouwens. Maar het voordeel is dat ons huwelijk op die manier wel spannend blijft. Als we elkaar dan eindelijk terug zien, voelt het alsof we mekaar voor de eerste keer ontmoeten, compleet met vlinders in de buik."



Met andere woorden, het leven van een rennersvrouw is niet zo glamoureus of we zouden denken. Ook als je getrouwd bent met een wereldkampioen die flink zijn boterham verdient.

"We hebben een saaier leven dan de gemiddelde Belg. Remco en ik zitten meer op bed of in de zetel dan veel leeftijdsgenoten. Alles is gepland, zottigheden kunnen we ons niet veroorloven. Je kan het eigenlijk vergelijken met een patersleven, totaal niet glamoureus. We zijn simpele mensen", aldus Oumi Rayane.

Pelotonpraat
  • Foto: Instagram/Oumii