πŸŽ₯ Uit de oude doos: mountainbiker springt over Tourpeloton... en crasht bij landing

Geen alledaags beeld: een waaghals besliste om tijdens de Tour van 2002 over het peloton heen te springen en dat ging behoorlijk mis...

Dave Watson haalde tijdens de Ronde van Frankrijk in 2002 een wel heel gekke stunt uit. Op de Col du Galibier verraste hij Armstrong en co door met zijn mountainbike over het peloton heen te springen. Dat ging allemaal vrij vlotjes, tot op het moment dat hij met zijn mountainbike terug op de grond landde...

Watson verloor de controle over zijn stuur, crashte keihard en rolde naar beneden over de flanken van de Galibier. Hij krabbelde echter meteen weer overeind en leek er zonder kleerscheuren vanaf te komen. Meteen na zijn stunt is te zien hoe een Franse gendarme naar hem toesnelt.

De spectaculaire beelden (helaas ook in beeldkwaliteit van 2002) kan u in onderstaande YouTube video bekijken!

"Ik wilde over Lance springen", blikte Watson later terug in een interview. "Die sprong was ongeveer 12 meter lang en 7 meter hoog. Ik kreeg meteen een boete van 100 euro van de Franse politie, maar ze hebben me gelukkig niet gearresteerd. Zoals je kan zien ging het wel niet helemaal volgens plan."

Watson was overigens de eerste die er in slaagde om over een peloton renners te springen. Zijn stunt werd later meerdere keren gekopieerd in de Tour.

Pelotonpraat
  • Foto: YouTube/fransoa