📸 Dit is Maeve Plouffe, de Australische Puck Moonen (maar dan een betere wielrenster)

Move over Puck Moonen, dit is Maeve Plouffe. Ook 'fietsinfluencer', maar zij is nog wel prof, bij DSM! (En ze studeert mariene biologie én rechten)

Iedereen kent Puck Moonen waarschijnlijk wel als de wielrennende 'babe' die zeer actief is op Instagram. Een fietsinfluencer als het ware. Maar Moonen is eigenlijk al een paar jaar geen profwielrenster meer. De Australische Maeve Plouffe, tevens een knappe verschijning, is dat wel. Ze rijdt dit seizoen voor DSM en is veel meer dan alleen die knappe verschijning.

Plouffe is namelijk op een aparte manier begonnen met wielrennen. De 23-jarige Australische deed op haar dertiende mee aan een Australisch talentonderzoek waarin ze vaststellen voor welke sport je het meeste aanleg hebt.

Ze was toen (oceaan)zwemster, maar uit het onderzoek kwam dat ze meer aanleg voor fietsen had. En dus ging ze fietsen. Plouffe vond het meteen heel leuk, maar bleef er ook bij zwemmen. Dat zorgde ervoor dat ze al de nodige triatlons volbracht.

Maar de focus ging toch echt op het (baan)wielrennen; zo deed ze bijvoorbeeld mee aan de Olympische Spelen in Tokio, won goud op de Commonwealth Games en is meervoudig Australisch kampioene in de verschillende duuronderdelen op de baan.

Plouffe rijdt nog steeds op de baan, maar is inmiddels ook wegrenster in de World Tour, dit seizoen voor het eerst bij Team DSM. Daarbij studeert ze ook nog. Twee studies maar liefst: een bachelor rechten en een bachelor mariene biologie & ecologie.

Ze houdt ons nauwkeurig op de hoogte van haar leven met Instagram-posts op en vooral ook naast de fiets.

Zo wordt uit de foto's haar voorliefde voor mariene biologie duidelijk..

Maar ze zit natuurlijk ook vaak op de fiets

Humor heeft ze ook nog in dit filmpje

Gevoel voor mode..

 De perfecte vrouw, want ze is ook nog fan van onze stroopwafels!

Wij zijn fan! Je kunt Maeve deze dagen aanmoedigen op Eurosport, want ze rijdt op dit moment in de Vuelta Femenina. Ze rijdt bij DSM vooral in een dienende rol en moet dus veel knechten. Gisteren in de waaieretappe eindigde ze op een 57ste plek. Eerder dit jaar reed ze Parijs-Roubaix al uit. Ze eindigde daar net niet in de top 100 op een 101ste plek. Ze kwam net niet buiten de tijdslimiet binnen.

Pelotonpraat
  • Instagram Maeve Plouffe