🎥 Remco Evenepoel komt ten val door overstekende hond, schade lijkt mee te vallen

Even paniek bij Soudal Quick-Step: Remco Evenepoel en Davide Ballerini kwamen na 20 kilometer in de vijfde etappe ten val door een overstekende hond.

In de beginfase van de vijfde rit in de Giro d'Italia, ging het even flink mis in het peloton. Nadat eerder al enkele renners onderuit gingen door het kletsnatte wegdek, stak na 20 kilometer plots een hond de weg over, waardoor Davide Ballerini hard in de remmen moest. Door het natte wegdek kwam de Italiaan vervolgens ten val.

Buiten beeld zou ook Remco Evenepoel ten val gekomen zijn. Even zag het er slecht uit toen de wereldkampioen zich naar de volgwagen begaf en in gesprek ging met de ploegdokter. Later sprong hij dan toch weer op zijn fiets om de achtervolging in te zetten. Met een duimpje richting de camera stelde hij ons rust: Remco Evenepoel komt er zonder kleerscheuren vanaf!

Ondertussen heeft Evenepoel weer de aansluiting met het peloton kunnen maken. Ook de hond lijkt het goed te stellen. Gisteren zou een gelijkaardig incident nipt vermeden zijn.

Het peloton zal overigens nog de hele etappe voorzichter moeten zijn, want er wordt de rest van de dag regen voorspeld in Italië. De vijfde rit is 171 kilometer lang. De eerste 120 kilometer verlopen geaccidenteerd en de finale is vlak, waardoor er naar alle waarschijnlijkheid gesprint zal worden.

Nieuws
  • Foto: Twitter/Giro d'Italia