Thomas: 'Als ik me goed voel, dan ga ik ervoor vandaag'

Geraint Thomas kijkt uit naar de bergetappe van van vandaag, hij verwacht dat er een fikste strijd zal losbarsten tussen de mannen voor het klassement.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - Teams Presentation

Etappe zeven staat garant voor het eerste échte gevecht tussen de klassementsrenners. Het peloton wordt over de besneeuwde flanken van de Gran Sasso gevoerd. De Nederlandse en Belgische wielerliefhebbers vestigen de aandacht voornamelijk op het gevecht tussen Primoz Roglic en Remco Evenepoel. Maar er zijn meer kapers op de kust die bloed ruiken.

Geraint Thomas is één van de klassementsrenners die vandaag de topfavorieten onder vuur wil nemen. De Welshman bindt er in elk geval geen doekjes om in aanloop naar deze sleutelrit voor het klassement. "De eerste bergrit is altijd interessant, je weet nooit helemaal hoe de verhoudingen liggen. Maar na vandaag hebben we een duidelijker beeld van de stand van zaken. Als ik me goed voel, dan hoop ik daar vandaag van te profiteren", vertelde de coureur voorafgaand aan de start.

De ploeg van Thomas, INEOS Grenadiers, staat met een sterk collectief aan de start. De Britse equipe heeft meerdere troeven voor het klassement binnen de gelederen. Naast Thomas kunnen ze ook nog terugvallen op Tao Geoghegan Hart en Pavel Sivakov. "Het is goed dat we meerdere kaarten kunnen spelen. We werken goed met elkaar samen, wie weet plukken we daar later de vruchten van", aldus Thomas.

"Persoonlijk voel ik me deze week heel goed, maar vandaag wordt een echte test. Het is een lange rit met lange beklimmingen en we gaan naar hoogte. Er zijn veel verschillende factoren om rekening mee te houden, maar ik verwacht wel een strijd tussen de klassementsmannen. De laatste kilometers van de slotklim zijn heel zwaar, daar gaan wel verschillen gemaakt worden. De gaten zullen niet super groot zijn, maar er wordt hoe dan ook aangevallen", besluit de INEOS-kopman.

Giro d'Italia
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023