Geoghegan Hart breekt heup bij val in Giro: 'Ik ben er kapot van'

Tao Geoghegan Hart was in de vorm van zijn leven, maar in een natte afdaling ging het mis. Hij heeft zijn heup gebroken.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 8

Na een van de zwaarste etappes van de ronde tot nog toe ontpopte Tao Geoghegan Hart zich tot een van de topfavorieten. In de elfde etappe sloeg het noodlot echter toe, want in een gladde afdaling ging de Brit samen met ploegmaats Geraint Thomas en Pavel Sivakov onderuit. Hart was er het ergste aan toe en werd afgevoerd in een ziekenwagen.

Koen Bouwman vroeg aan zijn collega of hij hem kon helpen, maar de reactie van Hart was duidelijk: 'Hij zei: ik heb waarschijnlijk mijn been gebroken. Voor mij is het over.' Na de onderzoeken in het ziekenhuis in Genua was het verdicht hard voor de klimmer van INEOS Grenadiers: Geoghegan Hart heeft een gebroken heup.

Vanuit het ziekenhuis liet Geoghegan Hart weten zwaar teleurgesteld te zijn. "Ik ben er kapot van dat de Giro op deze manier voor mij geëindigd is. Iedereen bedankt voor de berichten en steun. Ik had zoveel zin in het vervolg van deze koers en genoot van elke minuut. Arrivederci Giro d'Italia."

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023