Nico Denz na tweede etappezege in Giro: 'Iedereen keek naar elkaar, maar ik gaf alles'

Nico Denz sloeg zaterdag andermaal toe in de Giro, in etappe veertien boekte hij zijn tweede ritzege. De Duitser weet niet wat hem overkomt.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 14

Nico Denz won zaterdag alweer zijn tweede etappe van deze Giro. De Duitse hardrijder was de sterkste van de kopgroep en beslechtte de bloedstollend spannende sprint in zijn voordeel. Na afloop kon de coureur van BORA-hansgrohe maar moeilijk bevatten wat hij had gepresteerd. "Het was überhaupt geweldig dat ik één etappe won, maar twee? Daar had ik echt nooit rekening mee gehouden."

Etappe veertien was voorbestemd voor vluchters, Denz maakte deel uit van een omvangrijk gezelschap van liefst 27 man. Toen het spel op de wagen kwam, mistte hij in eerste instantie de slag. Maar hij kon net op tijd terugkeren. "We hebben er echt alles aan gedaan om terug te keren. Met nog een kilometer te gaan dichtte ik het laatste gaatje. Iedereen keek naar naar elkaar, maar ik had al een rit gewonnen en wilde alles geven. Dat pakte goed uit."

Het is in alle opzichten een geweldige prestatie voor Denz, die voorheen voornamelijk bekend stond als knecht. "Ik heb geen idee wat hier gebeurt. Ik was al tevreden met één zege, maar nu heb ik er zelfs twee. De Giro is zonder twijfel geslaagd, wat er ook gebeurt."

Giro d'Italia
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023