Nico Denz over dubbele etappezege in Giro: 'Het is onwerkelijk, ik heb weken nodig om het allemaal te verwerken'

Nico Denz won de voorbije week twee etappes in de Giro, de goedlachse Duitser zit nog altijd op een roze wolk en vertelt ook over zijn opmerkelijke muzieksmaak.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 14

Nico Denz stond lange tijd te boek als trouwe helper, maar presenteerde zich tijdens deze Giro ook als  rittenkaper pur sang. De Duitse hardrijder won liefst twee etappes. Desondanks denkt hij vooralsnog niet aan een andere rol binnen de ploeg van BORA-hansgrohe.

"Hoewel ik twee ritten heb gewonnen, ben ik heel blij met mijn huidige rol. Ik haal ook veel voldoening uit mijn rol als knecht en wil dat blijven doen, ook na de Giro", vertelde hij op een persmoment tijdens de rustdag.

Lennard Kämna

Naast de twee etappezeges met Denz heeft BORA-hansgrohe ook een troef voor het algemeen klassement in de gelederen. Lennard Kämna staat zevende in het klassement, slechts twee minuten achter op Thomas, de best geklasseerde klassementsrenner. Dat biedt perspectief, maar de Duitser maakt zich geen illusies. "Ik zal in eerste instantie niet aanvallen. Voor mij is het belangrijk dat ik zo min mogelijk tijd verlies en eraan blijf hangen."

Het is voor Kämna de eerste klus als klassementsrenner in een grote ronde, de 26-jarige coureur blikt terug op de voorbije twee weken. "Die waren heel bijzonder. Het was buitengewoon hectisch en zwaar, maar ik ben blij met waar ik nu sta. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken."

Schlagermuziek

Denz verkeert in de vorm van zijn leven en steekt zeer goed in zij vel. Ondanks dat zijn zeges alweer een aantal dagen achter ons liggen, kan hij het zelf nog niet helemaal bevatten. "Het voelt nog steeds onwerkelijk. Het is allemaal zo overweldigend, ik zal waarschijnlijk nog een paar weken nodig hebben om alles te verwerken."

De baroudeur imponeerde op de fiets, maar daarbuiten zorgde hij toch voor een flink aantal gefronste wenkbrauwen. Hij vertelde na zijn eerste etappezege namelijk dat hij fervent fan is van schlager, tijdens het persmoment ging hij daar nog uitgebreid op in. "Schlager is cool! Als je er niet bekend mee bent, moet je er echt naar luisteren. Het is het zonder meer waard."

Kämna deed ook nog een duit in het zakje, hij is namelijk ook niet vies van wat schlagerdeuntjes op zijn tijd. "Ik vind het ook wel leuk, maar zeker niet zo leuk als Nico", vertelde de Duitse klimmer.

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023