Almeida hoopt op vuurwerk in derde week Giro: 'De voorbije twee weken waren waren heel saai voor de fans'

Joao Almeida maakt tot nog toe een goede indruk in de Giro, de huidige nummer vier van het klassement staat slechts twintig seconden achter op de concurrentie en hoopt zich te mengen in de strijd om eindwinst.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 11

Wanneer twee vechten om een been, gaat de derde ermee heen. Toen Evenepoel en Geoghegan Hart wegvielen uit de Giro, ging het voornamelijk over de strijd tussen Thomas en Roglic.

Maar ook Joao Almeida kan zich er in mengen. Hij staat slechts twintig seconden achter de bovengenoemde pretendenten en heeft goede papieren voor de eindzege. "De derde week wordt ongelooflijk zwaar, maar ik voel me goed en hoop op een mooi resultaat", vertelde de Portugees tijdens een persmoment op de rustdag.

De Giro van 2023 staat vooralsnog niet echt bekend om het spannende koersverloop. De klassementsrenners kozen er vaak voor om de kat uit de boom te kijken. Maar Almeida hoopt dat daar gauw verandering in komt. "De voorbije twee weken waren waarschijnlijk heel saai voor de fans, maar hopelijk barst het gevecht zo snel mogelijk los."

Almeida hoopt op meer aanvallen in derde week

Dinsdag staat het peloton een zware bergrit te wachten met ruim 5000 hoogtemeters. Maar of de favorieten daar de kaarten al op tafel leggen, durft Almeida niet te zeggen. "Roglic en Thomas zijn tot nog toe zeer passief geweest. Ik weet niet of daar morgen verandering in komt, maar ik hoop het wel. Als ik me goed voel trek ik ook ten aanval, maar ik weet niet waar of wanneer dat is."

Almeida heeft een mooie staat van dienst opgebouwd in de Giro, hij finishte meermaals in de top tien van de Italiaanse grote ronde en werd vierde in 2020. De Portugese klassementsrenner hoopt in elk geval zijn beste resultaat te verbeteren. "Eindwinst is natuurlijk het ultieme doel, maar een plek op het podium zou ook heel mooi zijn, daar kan ik ook vrede mee hebben."

De renner van UAE Team Emirates besluit zijn betoog met een prognose voor de komende week. "Momenteel oogt Roglic het sterkst wat mij betreft, maar we moeten Thomas ook niet uitvlakken. Ze zijn beide heel sterk en hebben sterke ploegen achter zich staan, hopelijk kan ik me mengen in de strijd."

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023